Як відіпрати кухонні рушники від запаху / depositphotos.com

Кухонні рушники страждають на кухні першими - саме вони вбирають жир, бруд і пил, а також швидко втрачають привабливий зовнішній вигляд. Звичайне прання часто від подібних плям не рятує, і УНІАН розповідає, як відбілити кухонні рушники содою або чимось іншим без великих зусиль.

Раніше ми говорили про те, як позбутися від мурах народними засобами.

У чому замочити кухонні рушники від запаху

Як замочити кухонний рушник / depositphotos.com

Слід розуміти, що замочування - це не повноцінне прання, а лише підготовчий процес. Він необхідний, якщо на ваших рушниках "красуються" старі плями.

Відео дня

Всього існує 4 надійних способу замочування:

  • Пральний порошок (використовувати тільки для білих рушників, щоб кольорові не втратили візерунок. На 1 л води приблизно 20 гр порошку і 100 гр солі).
  • Відбілювач (вивчіть інформацію на ярлику, щоб переконатися в безпеці такого методу. Додавайте відбілювач за інструкцією на упаковці).
  • Солона вода (допомагає, якщо рушники забруднені в каві або томатній пасті. На 1 л води потрібно всипати 100 гр кухонної солі).
  • Миючий засіб (ідеальний варіант, якщо більше нічого немає. У тазик з водою і рушниками налийте 1 ч.л засобу для миття посуду).

Незалежно від того, який спосіб ви для себе вибираєте, замочувати рушники потрібно мінімум на 1 годину. Якщо плями пустили коріння в структуру тканини, то краще залишити ємність з розчином на ніч.

Як відіпрати кухонні рушники і позбутися від запаху

Надійні методи прання кухонних рушників / depositphotos.com

Після замочування або замість нього можна приступати до самого процесу прання. Для цього пропонуємо 8 дієвих методів, за допомогою яких точно вийде позбутися від докучливих плям.

Лінива прання кухонних рушників в розчині солі 

Зручний спосіб, який допомагає відіпрати плями кави, червоного вина, томатної пасти або соку. Що особливо актуально при наявності дітей в будинку. Для того, щоб отримати ефективний сольовий розчин, потрібно змішати 5 столових ложок солі і 5 літрів води. Залиште рушники в ємності з сіллю на 1 годину, потім виперіть в машинці або вручну.

Як відіпрати кухонні рушники з рослинним маслом

Можливо, метод злегка незвичайний, але повірте, жир відмінно усуває небажані візерунки, наявність яких не була передбачена виробником. Змішайте рослинне масло з миючим засобом в пропорції 1:1. Залийте сумішшю рушники, а потім додайте гарячу воду так, щоб вона покривала тканину. Залиште таз на 10 годин, придавивши рушники чимось важким. По закінчення часу періть, як зазвичай.

Прання кухонних рушників з оцтом

Ще один популярний спосіб, яким часто користуються господині. Оцет добре справляється і з плямами від їжі, і з цвіллю. Можна додати його під час прання в машинці, тоді просто влийте в відсік для кондиціонера 0.5 склянки 9% оцту і насипте порошок. У разі, якщо вам потрібно попередньо замочити рушники, змішайте 5% оцет з водою в пропорції 1:1 на пару годин, потім прополощіть і висушіть.

Як відіпрати кухонні рушники з гірчицею

Гірчиця - корисний інгредієнт для того, щоб не тільки відіпрати, але і продезінфікувати рушники. Найкраще такий метод підходить для білих рушників. Візьміть кілька столових ложок гірчиці і розбавте їх окропом так, щоб вийшла маса, що нагадує густу сметану. Намочіть рушник, нанесіть суміш, залиште на 7-8 годин, потім виперіть.

Чим замочити кухонні рушники - лимонна кислота і перекис

Прати рушники в лимонній кислоті можна, якщо вам потрібно видалити плями від помідорів або буряка. Натріть тканину господарським милом, прополощіть, засипте лимонною кислотою, залиште на 10 хвилин, потім виперіть вручну. Та ж історія з перекисом - відмінно допомагає при старих плямах, про які ви забули. Брудну ділянку на сухому рушнику залийте перекисом і почекайте півгодини. Потім ретельно прополоскайте.

Як випрати рушники, щоб прибрати запах - метод з марганцівкою

Марганець виступає, як нейтралізатор неприємного аромату. Необхідно замочити рушники в теплій воді, попередньо додавши 1 ч.л марганцівки. Якщо хочете діяти напевно - намильте тканину милом. Залиште рушник на 30-60 хвилин, потім виперіть вручну.

До речі, марганець підходить і для відбілювання. Вам потрібно лише взяти ємність з гарячою водою, опустити в неї рушники, додати пару кристалів марганцю і 200 гр порошку. Накрити таз харчовою плівкою, дочекатися, поки вода охолоне і потім випрати вміст вручну.

Вас также могут заинтересовать новости: