
З риби можна приготувати просту і в той же час вишукану страву, яка зможе прикрасити святковий стіл. Сібас не вимагає складного тривалого приготування, але його смак завжди на висоті, а саме частування виглядає красиво і не вимагає додаткової прикраси. Рибка готується цілою разом з головою і якщо все робити правильно, то під час приготування тушка не повинна втратити своєї цілісності.
Ідеальний спосіб приготування сібаса на грилі з лимоном і прованськими травами можна знайти в блозі «Метро»,тут ви знайдете багато інших корисних порад.
Готуємо сібас на грилі
Для приготування сибаса на грилі необхідно використовувати прованські трави:
- розмарин,
- базилік.
Вони додадуть страві справжній середземноморський смак і аромат. Зелену цибулю, зубчик часнику, куркума, узбецький лимон зроблять смак яскравіше.
Інгредієнти:
- Три великих або шість дрібних рибок сибаса.
- Два лимона.
- Великий пучок розмарину.
- По одному пучку м'яти і розмарину.
- Зелена цибуля (невеликий пучок)
- Два зубки часнику.
- 120 мл оливкової олії.
- Половина чайної ложки порошку куркуми.
- Сіль перець.
Перед приготуванням риби необхідно підготувати вугілля, воно повинно бути добре прогрітими. Це необхідно для того, щоб весь сік якби запечатати в рибі під час приготування. Грати проколіть над жаром і змастіть жиром.
Для того щоб розмарин міг передати страві аромат, його варто не менше ніж на півгодини помістити в теплу воду. Тоді його листочки вберуть вологу і при смаженні НЕ будуть горіти і диміти, а просто стануть рівномірно прогріватися, наповнюючи рибу свіжим ароматом.
Приготування соусу
Помістіть в блендер очищений часник, зелену цибулю, по кілька листочків м'яти і базиліка. Додайте сіль, перець і куркуму на кінчику чайної ложки. Збийте це все, додавши оливкового масла.
Готуємо рибу
Перед приготуванням рибу необхідно очистити від луски, видалити зябра і внутрішні органи.
Очищену тушку промийте в прохолодній воді і просушіть паперовими рушниками.
З обох сторін зробіть поздовжні неглибокі розрізи.
Натріть кожну рибку сумішшю перцю і солі, а в кожен надріз покладіть часточку лимона і по листочку розмарину, базиліка і м'яти. Перець для цієї страви краще вибрати свіжозмелений він не дасть зайвої гіркоти і аромат у нього набагато яскравіше.
Перед тим як покласти сібас на решітку покладіть на неї розмарин і зверху рибки теж. Розмарин не дозволить сібасу горіти під час приготування, а лимон зробить смак ще пікантнішим і не дозволить диму від вугілля зіпсувати аромат страви.
Риба повинна смажитися не менше 15 - 20 хвилин на сильних вугіллі. М'ясо у сибаса дуже ніжне і якщо його перетримати, воно буде сухуватим. Перевертайте тушки кожні 2 хвилини, тоді зовні зможе утворитися красива золотава скоринка, а м'ясо пропечеться і залишиться ніжним і соковитим.

Подавайте блюдо на широких тарілках, додавши соус з оливкового масла і спеції за смаком.
Купити свіжу рибу ви завжди можете в мережі магазинів «Метро». Щоб заощадити час, замовте доставку покупок додому.
Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram