Навіщо сипати чорний перець в пральну машину / depositphotos.com

У нас у всіх є улюблені речі - повсякденні, які своєю затишністю та зручністю скрашують нам сірі будні, або парадно-вихідні, в яких ми відчуваємо себе королевами. І домашнє прання таких речей щоразу - та ще лотерея.

Головна небезпека - втрата кольору. Кольори одягу втрачають свою насиченість, якщо прати їх у занадто теплій воді, якщо погано відсортувати речі або використовувати неправильний миючий засіб або пральну програму.

Але є один геніальний трюк, який позбавить від проблем із втратою кольору. А обійдеться цей спосіб всього в кілька гривень.

Відео дня

Читайте такожПрикраси на Новий рік 2022 своїми руками: бюджетний декор квартириБерете чорний мелений перець - продукт, що є практично на будь-якій кухні - і відміряєте всього одну чайну ложку, пише Кobieta. Якщо виходити з того, що пакет чорного меленого перцю вагою 20 г коштує приблизно 14 грн – то одна чайна ложка спеції обійдеться вам в 3-4 грн. При цьому нетрадиційне використання перцю в даному випадку врятує одяг від втрати кольору – а заміна будь-якої речі буде коштувати дорожче пари гривень.

Чайну ложку чорного меленого перцю потрібно додавати в пральний барабан після завантаження речей і безпосередньо перед запуском пральної машини. З'єднавшись із миючим засобом, перець збере з випраного одягу його надлишки. Адже саме надлишок миючих засобів, що відклався на одязі, винен у його вицвітанні.

Після прання досить струсити залишки перцю з одягу (якщо якісь крупиці і залишилися після полоскання).

І не варто турбуватися про інтенсивний аромат спеції – його повністю замаскує ополіскувач.

Це якщо говорити про попередження проблеми - але що робити з вицвілим одягом, якщо біда вже сталася? Тут може допомогти відновлення кольору одягу народними засобами. Тільки обережно: перш ніж користуватися цими способами – варто їх протестувати на непомітній ділянці наряду. Якщо відтінки збіглися - тоді сміливо дерзайте!

Як відновити чорний колір вигорілої одягу

На 15-20 хвилин замочити речі в тазу з водою, в якій розведені дві столові ложки оцту. Після подібного замочування одяг будь-якого кольору потрібно ретельно прополоскати і тільки потім сушити.

Метод із оцтом категорично не рекомендується використовувати для джинсових тканин.

Також можна спробувати метод із додаванням у воду для замочування туші або чорнила, а для закріплення ефекту додати ще й солі.

Як відновити рожевий колір одягу

Повернути яскравість рожевим речам допоможе нашатирний спирт (на 2 літри води додають 3 столові ложки).

Як відновити червоний колір одягу

Щоб повернути футболкам, сукням та іншим предметам одягу їхній первозданний червоний колір - рекомендується прополоскати їх у розчині соди й оцту (по одній столовій ложці і соди, і оцту в розрахунку на один літр води).

Як відновити бежевий колір одягу

Досить на кілька годин замочити речі в простій чайній заварці або відварі шкаралупи волоського горіха.

Як відновити темно-синій колір одягу

Потрібно прополоскати речі в теплій воді, куди було додано кілька столових ложок соди.

Як відновити зелений колір одягу

Замочити одяг у воді, куди перед цим додати галун (ці білі камінчики продаються в будь-якій аптеці).

Читайте також: