Зустріч Джо Байдена і Володимира Путіна в Женеві почалася зі скандалу / Reuters

Президент США Джозеф Байден ствердно кивнув у відповідь на запитання журналіста, чи довіряє він російському колезі Володимиру Путіну.

Про таку реакцію американського лідера у відповідь на питання журналіста Елізи Перлмуттер повідомили відразу кілька джерел.

"Репортер запитав "Чи довіряєте ви Путіну? Чи довіряєте ви один одному?". Президент Байден подивився прямо на репортера і ствердно кивнув", - повідомила кореспондент PBS Яміче Алсіндор у своєму Твіттері.

Відео дня
false

Інформацію підтвердила журналіст The Washnigton Post Ешлі Паркер і видання Politico.

false

На повідомлення, які швидко поширилися в Мережі, в Білому домі відповіли спростуванням.

Читайте такожЗустріч Байдена і Путіна: онлайн-трансляція переговорівДиректор з комунікацій Кейт Бедінгфілд пояснила, що в умовах хаосу, коли всі репортери навперебій задавали безліч питань, Байден кивав не у відповідь на яке-небудь конкретне питання, а на знак вдячності роботи представників преси.

Також вона процитувала самого Байдена, який за кілька днів до зустрічі з Путіним сказав фразу "Довіряй, але перевіряй".

false

Нагадаємо, в Женеві почалася зустріч президента США Байдена і його російського колеги Путіна. Попередньо сторони обговорюватимуть контроль над поширенням озброєння, пандемію коронавірусу, питання клімату, ситуацію з правами людини в Росії і ув'язнення Олексія Навального, питання Донбасу і України, ситуацію в Білорусі, Сирії та Лівії, а також трубопровід "Північний потік-2".

Як зазначає американська преса, спочатку Байден у супроводі держсекретаря Ентоні Блінкена поговорить з Путіним і главою МЗС РФ Сергієм Лавровим. Пізніше до переговорів приєднаються помічники. З боку Байдена це будуть радник з національної безпеки Джейк Салліван, заступник Державного секретаря з політичних питань Вікторія Нуланд, посол США в Росії Джон Салліван і директор Ради національної безпеки Росії Ерік Грін.

На переговори було відведено попередньо 5 годин, але точний хронометраж оголошений не був. Крім того, як уточнили в Білому домі, сторони зможуть брати паузи в ході переговорів, однак спільного обіду не буде.