Правдивий огляд натуральних барвників для крашанок

18:19, 13 квітня 2017
Вікно
213 0

Зараз мережа завалена всілякими порадами, як розфарбувати крашанки. Ми вирішили поставити всі крапки на Ї та визначити найкращі поради та розвіяти міфи.

Співробітники компанії «Небесна Криниця» поділилися  досвідом фарбування яєць натуральними барвниками.

Перед Вами наш ексклюзивний рейтинг:

Буряк – рожевий колір

Рецепт:

Потерти буряк та залити окропом, додати одну чайну ложку оцту і кип'ятити розчин 5-10 хвилин. Процідити та опусти в відвар вже зварені яйця. Чим довше вони будуть в такому відварі, тим інтенсивніше буде відтінок.

Результат:

Так, з буряка дійсно виходить гарний рожевий колір. На фото видно, як відрізняється відтінок в залежності від того коли дістати яйце. Ніжно рожевий – через 30 хвилин в відварі, темно рожевий – через ніч.

Куркума – жовтий та помаранчевий

Рецепт:

На 1 літр води достатньо трьох столових ложок куркуми. Коли яйця зваряться, їх не потрібно виймати з води, а краще залишити в ній на кілька годин. Залежно від того, скільки часу яйця пролежать у воді, вони отримають відтінок від світлого до більш темного.

Результат:

Вийшов яскраво жовтий колір після 30 хвилин у настої та темний помаранчевий після ночі. Використовуйте куркуму, щоб отримати яскраві сонечка у Вашому кошику.

Кава – коричневий

Рецепт:

Зварити яйця в міцній каві. Варити 5 хвилин, після варіння можна залишити в темному розчині на 30 хвилин.

Результат:

Після 30 хвилин та навіть після 1 години у каві коричневого відтінку не вийшло. Але ми отримали ніжний колір кави з молоком!

Червонокачанна капуста – блакитний

Рецепт:

Для синього відтінку потрібно дрібно нарізати червонокачанну капусту, залити кип'яченою водою і додати дві столові ложки оцту. Коли розчин придбає бажаний відтінок, варто замочити в розчині вже зварені яйця.

Результат:

Дуже ніжний відтінок блакитного вийшов після 1-ї години перебування у відварі. Після того, як воно ніч простояло у синьому настої яйце вийшло «космічне». Дуже цікавий колір розбавить Вашу Великодньому корзинку.

Кріп – зелений

Рецепт:

Кріп потрібно замочити у воді і на повільному вогні протягом півгодини кип'ятити, після цього у відвар додати яйця і відварити.

Результат:

Ну дуже хотілось яскраво зеленого кольору. Але…  навіть простоявши цілу ніч, яйце не пофарбувалось в зеленій колір. Якщо ви модник та любите колір хакі то цей рецепт для Вас! Дуже хітовий зараз відтінок зробить Вашу корзину трендовоюJ

Морква – помаранчевий

Рецепт:

Вже зварені яйця варто помістити в сік моркви, яку попередньо натерли на дрібній тертці.

Результат:

Ну… не зовсім помаранчевим вийшов колір, радимо взяти для цього куркуму.

Але, бежевий відтінок також має право на існування!

Дякуємо, що дочитали до кінця. Сподіваємось, ця інформація стане для Вас корисною, а такі відтінки зроблять Ваше свято ще яскравішим! Діліться статтею у соціальних мережах та підписуйтесь на нашу сторінку у фейсбук.

З любов’ю, Ваша «Небесна Криниця».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter