В Україні створено Ukrainian Food Valley

17:12, 08 лютого 2017
Вікно
306 0

Представники агропродовольчого сектору, ІТ, рітейлу, HoReCa, бізнес-освіти ініціювали створення Ukrainian Food Valley (української продовольчої долини). Її мета – об’єднати управлінців, дотичних до Agri & Food, які готові і спроможні перейти на новий спосіб мислення та дій: від лобової конкуренції до співпраці.

Місія ініціативи Ukrainian Food Valley – через взаємодію різних гравців створювати інноваційні продукти харчування та здорову їжу, спільно просувати Україну у світі та зробити її глобальним продовольчим лідером завдяки стратегіям нового покоління.

Поодинокі дії навіть потужної організації не мають шансів у довгостроковій перспективі. Увесь світ рухається від прямої виснажливої конкуренції до coopetition (cooperation+compеtition). А новою рушійною силою стають відкриті платформи, що дозволяють різноплановим гравцям через взаємодію досягати спільної мети і на виході нарощувати конкурентоздатність та забезпечувати зростання в рази.

Саме в такій логіці працюють Food Valleys в усьому світі. І саме ця логіка забезпечує їх успіх. Наприклад, Нідерланди (територія яких в 15 разів менша від України) значною мірою завдяки діяльності Food Valley NL посідає друге місце в світі з експорту агро-продукції.

Ядром команди, що ініціювала Ukrainian Food Valley, є: Микола Гордійчук (Agrico, власник), Наталія Ничипорчук (Good Wine, категорійний менеджер), Артем Бєлєнков (Smart Farming, генеральний директор), Лук’ян Гонтар (Bacardi-Martini, Supply Chain Director), Руслан Захарченко (Eleks, генеральний директор), Олександр Кузьмічов (Lestro, власник), Наталя Гордійчук (Києво-Могилянська бізнес-школа, керівник Agri Food MBA).

Наступна зустріч для управлінців, відкритих до взаємодії та готових розвивати в Україні екосистему сталого агропродовольчого розвитку, відбудеться 21 лютого.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter